2010. április 27.

Választások után

Nó igen, Vekker Viktorkáék megnyerték kis hazánkban a választást. Gratulálok nekik. Megvan a kétharmad, 262 mandátum. Ez szép és jó. Egyedül alakíthatnak kormányt, nagy hatalmuk lehet. Könnyebben hajthatják végre a tervbe vett reformjaikat. Törvényjavaslataikat is egyszerűbben fogadtathatják el. De az is szép lenne ha a Jobbiknak is meglenne legalább az 50 mandátuma. Sajnos nem így alakult. De azért nem kell elkeseredni, mert ez így is pozitív eredmény. Most meg lehet mutatni, hogy mégis mit tudnak elérni. Remélem nem csak mellébeszélés, üres propaganda volt a Jobbik kampány.

Magamról annyit, hogy a jobb oldali pártok nézeteit vallom magaménak. De ezt gondolom már rég tudja mindenki. Voltam FIDESZ szimpatizáns, lettem Jobbik párti. Mondanám hogy szavazó, de hát nincs magyar állampolgárságom. Ez változhat a jövőben.
Itthon egy jó ideig az RMDSZ-re adtam voksomat, nem is egyszer. Habár az RMDSZ-nek semmi köze a jobboldalisághoz, mégis egy ideig össze tudta tartani az erdélyi magyarságot. Aztán megalakult az MPP, és lőttek az egésznek. Minden egyes választáson jól át kell gondoljam, hogy kire, miért és milyen okból szavazok, illetve szavaznék.
De annyit nyíltan megmondok, hogy az MPP-re soha. Nincs kedvem, se türelmem, hogy ezt mind elmagyarázzam. Ide gyökeres változások kellenek.
Na de maradjunk csak az Anyaországnál.

Nyert a FIDESZ. Behódol úgy az RMDSZ mint az MPP, a vajdaságiak és a felvidékiek.
Ami közös bennük, hogy egytől egyig elítélik a Jobbikot. Hogy fasiszta párt, meg cigány- és zsidógyűlölő, meg kirekesztő, meg radikális eszméket ölelget stb.
Szerintük a demokrácia hanyatlását jelenti a Jobbik erőre kapása, és még sorolhatnám. Persze Európa szerte megbotránkozásokat váltott ki a cionista és balliberális posztkommunista körökben a nemzeti erő felemelkedése. A külföldi sajtó, kígyót békát köp. De amelyik kutya ugat, az nem harap.
Itt szeretnék megemlíteni egy kis érdekességet. Napi rendszerességgel olvasok külföldi (német)internetes oldalakat - a BILD-től elkezdve, Süddeutsche Zeitung, SPIEGEL, FOCUS, N24, WELT-en keresztül a Wiener Zeitung-ig. Főleg most a választások után kíváncsi voltam más véleményekre is. Ezeken az oldalakon van fórum is, hozzá lehet szólni a hírekhez, és láss csodát ...
Nagyon sok felhasználó pozitívan ítéli meg a magyarországi helyzetet. Úgy a FIDESZ győzelmet mint a Jobbik sikert. Például egyes osztrák hozzászólok azt is hangsúlyozták, hogy példát kell venni a magyaroktól. És ezek a hozzászólások döntő többségben szimpatizálnak a magyar jobboldallal. Persze voltak kivételek is, de ahogy én néztem, ez elenyésző.

Hogy a francia, meg spanyol vagy olasz lapok mit írnak, nem tudom. Az angol lapokat meg nem igazán olvasom, vagy ha igen is de nem akkora gyakorisággal. Szóval azért nem kell mindent elhinni amit az irigykedő magyar lapok írnak. Tény azonban az, hogy a német (fórumozó) társadalom szimpatizál velünk, és ez nekem személy szerint nagyon jólesik.

De viszont mi lett volna -HA- a Jobbik nyeri a választást?! Feltételezem, hogy akkor az RMDSZ és a többi haszonleső, határon túli magyarság érdekeit képviselő párt ugyanúgy benyal a Jobbiknak, mint most a FIDESZ-nek.

Kíváncsian várom a fejleményeket. Mit fog lépni az új kormány a kintieknek szánt magyar állampolgársággal kapcsolatban? Mostanság azt rebesgetik, hogy szó sincs arról hogy egyszerre nagy tömegeknek adják meg. De viszont könnyítik az eljárást. Én attól félek hogy ez csak mézes mázas ígéret volt szavazatok megnyerésére. De ne legyen igazam. Mi lesz a magyarokat ért sérelmekkel? Az új külügyminisztérium milyen választ ad majd a Fico meg Slota féle tolvajoknak? Lesz-e ütőképes magyar hadsereg és légvédelem, vagy minden megy tovább a maga sunyi módján ahogy eddig? Ugyanúgy kussolni fogunk mint eddig, vagy pedig lecsapunk az asztalra, és megmutatjuk hogy milyen a magyar virtus?! Továbbra is lehet műemlékeinket büntetlenül meggyalázni, és hazánk légterébe csak úgy ki s be repülgetni? Hazarendeljük-e távoli országokban nem magyar érdekekért meghaló katonáinkat?
Mi lesz a magyar termőfölddel és a hazai termékekkel?
...
Egyszerűbben : - lesz változás pozitív értelemben?
Na ebben hatalmas szerepe lesz a Jobbiknak.

Szebb jövőt!

2 megjegyzés:

  1. SZIA.HA VAN IDŐD,NÉHA NÉZZ EL ADVERSARY BLOGJÁRA.
    http://technarchia.blogspot.com/
    OTT SZOKTUNK KESEREGNI ÉS VITÁZGATNI.
    ADVERSARY NAGYON OKOS ÉS JÓ FEJ.

    VálaszTörlés
  2. Ma aztán szép estéd lehetett!Joggal,nagyon jól játszott a Bayern láttam.

    VálaszTörlés