2010. június 25.

2010 FIFA VB Dél Maki Köztársaság

Még hátravan egy játéknap a csoportmeccsekből, de már így is elég meglepetésnek lehettünk tanúi az idei VB-n.

Franciaország szégyenszemre kiesett. Egy rúgott és négy kapott góllal a negyedik helyen zárták a tornát. Ilyen szereplésre még a legmerészebb álmaimban sem mertem volna gondolni, de megtörtént.

Angliára a világbajnokság előtt, mint nagy esélyesként mutogattak. Hajszálon múlott, hogy ők sem pottyantak ki. A brit sajtó tudván az ellenfeleket humorosan könnyű menetelésre számított. (England, Algeria, Slovenia, Yenks - E.A.S.Y.) Nó ugye mekkorát tévedtek. Két rúgott és egy kapott góllal a második helyen landoltak.

Olaszország számomra a legnagyobb csalódást keltő válogatott. Ott is nagy reményekkel indultak, de tény hogy az itáliaiak még rosszabb helyzetben vannak mint a gallok. Mindkét csapatra ráférne már a fiatalítás. Négy rúgott és öt kapott góllal a negyedik helyen fejezték be az idei kalandozásukat.

Németország magabiztosan kezdte a megmérettetést. 4-0 után a BILD már a döntőben látta a csapatot. De pont jókor jött a pofon. Hatalmas bírói közreműködéssel, emberhátrányban kikaptunk a rácoktól. S lehetett reszketni, sikerül-e majd Ghána ellen nyerni. Végül öt rúgott és egy kapott góllal első helyen zártuk a csoportmérkőzéseket.

Portugália nagy valószínűséggel továbbjut - hacsak nem kap ki Brazíliától nagy gólkülönbséggel, és Elefántcsontpart nem veri ugyanígy nagy gólkülönbséggel Észak Koreát.

Spanyolország reszkethet az utolsó csoportban. Ők is esélyesek lennének a VB megnyerésére, persze ha egyáltalán továbbjutnak a csoportkörből. Én személy szerint inkább a svájciaknak drukkolok. Elegem van ezekből az öntelt, arrogáns, mi vagyunk az isten spanyolokból. Ha esetleg Csille lehozza egy döntetlenre a meccset, Svájc meg nyer akkor viszlát Espana. De lehet más variáció is. Mindenesetre Hitzfeldék nagy gólkülönbséggel kell nyerjenek, s akkor lényegtelen hogy a torreádorok mit játszanak. Persze sok a HA, szóval majd meglátjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése