2010. május 20.

Tanulság

Ugye kedves barátim, drágul az üzemanyag, drágul a pia. Drágulnak bizonyos szolgáltatások, drágul a kaja. Drágul a bili és drágul a gumibaba. És drágul a bagó ...
Emiatt nagyon sokan vásárolnak külföldről - és nem importárúra gondolok. Feketén digi-dugi módszerekkel behozott dohányról van szó. Volt ez régebben is és volt ez máshol is. De van itt egy történet ami felettébb érdekes - már akinek.

Mr. X szépen eljárt dolgozgatni. Felesége várandós. Emellett az úrnak van egy (biztos több is) gyengesége, dohányzik. Van neki egy ismerőse aki, más dolgai mellett, külföldről behozott cigit hasznosít, saját maga és mások hasznára. Nos X barátunk rendszeresen eljárogatott hozzá, és vásárolgatott a felkínált áruból.
Ez nem volt elég, de felajánlotta az üzletet a munkatársainak, akik kaptak is az alkalmon, és rendeltek egy két kartonnal. És ment ez így egy darabig. Azonban egy szép nap valaki beköpte. Rendőrök tudomására jutott, akik nem is tétlenkedtek. Megfigyelték szépen, hogy kitől vásárolt, és mennyit. Követték a munkahelyre, ahol szét is osztogatta a "terméket". Vártak vele pár percet, aztán nyakon csípték. Konkrétan három karton cigarettát osztott szét. Tanú volt, besúgó is.

Most odajutott, hogy akár nyolc évet is kaphat. Megéri három lejjel olcsóbban venni?
Feketén behozott árut forgalmazott. Hiába meséli, hogy ö csak fogyasztó, és nem eladó, ez a rendőrséget egyáltalán nem érdekli. Rajtakaptak egy szerencsétlent, aki nagyon nem hibáztatható. Szerintem el fogják ítélni (remélhetőleg csak pénz bírságot kap) már csak azért is, hogy mások okuljanak rajta, illetve a többit megfélemlítsek.
Tulajdonképpen ezt így kell csinálni ha már más módszer nem válik be.


Szóval így vásároljatok külföldi bagót. Ahogy X úr megjárta, ugyanúgy más is megjárhatja.

UI: a sztori valós, Marosvásárhelyen történt, tegnap.

4 megjegyzés: