2010. július 24.

Kis kiruccanás

A héten Gödén voltam. De bár ne mentem volna. Mert akárhányszor kimegyek, a bosszúság utolér. Ez most sem volt másként. Ágiék korábban mesélték, hogy mit művelt a kedves szomszédunk, de gondoltam majd hiszem ha látom. Korábban írtam, hogy a zsidónak leégett a háza - nos hát felhúzott helyette egy bunkert, habtéglából. Ezzel nem is lenne gond, de a szemetet szokás szerint átdobálta hozzánk. Égett deszkadarabok, szakadt nejlonok, levágott fenyőágak, mind mind nálunk virítottak. Ez sem elég, a sövény egy részét kivágta, még egy 30 éves nyárfa is szúrta a szemét. Ez mondjuk valahol érthető, mondom én, hogy a tűz továbbterjedését akarta ezzel megakadályozni. Persze a budiját egy méterrel bennebb tolta, ami amúgy is közel volt az asztalunkhoz. Most úgy kell ezt elképzelni, hogy ha az ember leül kajálni, étvágygerjesztőként a másfél méterrel arrébb lévő WC-t bámulja. A legyekről és a szagokról ne is beszéljünk. Csodálatos ugye? És ez az "úr" egy marosvásárhelyi közismert újságíró! Az évek során számtalanszor cirkuszoltunk emiatt. Semmi eredmény. Ígér fűt-fát, aztán a hátad mögött szarik rád. A vicc ott kezdődik, hogy eddig nyugodjék nagymamám kezelte a "nézeteltéréseket", majd a szüleim, de most én fogom a kezembe venni az ügyet. Már várom a következő fejezetet.
Ja igen s amit nem említettem, a bunker és a határ között egy méter ha van. Nem fogok csodálkozni, ha következőkor azt fogom majd látni, hogy garázst épített a területünkre. És meg van pofája azt mondani, hogy túlreagáljuk a helyzetet. A pofátlan pöcs ..

Na mindegy. Elmentünk rókagombát szedni. Fura mód, megszedtük magunkat. Fura mert máskor alig lehetett rókagombát találni. A ház körül nagyon sok munka van. Ha két hónapig állandóan kint lennék, akkor is maradna még rendezni való. De valahogy csak sikerül majd. Csak ne lennének ilyen genny szomszédok. Nem elég a saját munka, még más után is kell takarítani.
Jövő hétvégén megint megyek Gödére, s ha a zsidó kint lesz, hajnalonként azon fogok szórakozni, hogy szétüvöltöm a fejét. Nó nem kell megijedni, csak nótázok.
Kellemes nyaralást nektek.

Sikerült

Tegnaptól ismét egyetemista lettem, a fordító-tolmács (német) szakra másodikként bejutottam. Tulajdonképpen már a tavaly fel kellett volna iratkoznom, de túl későn ébredtem. Most is hajszálon múlott az egész mivel úgy tudtam a felvételi időszak majd augusztusban lesz. Pár napom volt átesni az egészségügyi vizsgálatokon, és a kötelező iratok hitelesítésére. De minden jó ha a vége jó. Végre jöhet a jól megérdemelt nyaralás.