2010. május 27.

Alea iacta est

Az Országgyűlés szerdán megszavazta a magyar állampolgárságról szóló törvényt módosító javaslatot, miszerint a külföldön élő magyarok könnyített eljárásban, egyszerűbben és kedvezményesen szerezhetik meg a magyar állampolgárságot (egyéni kérelemre, szavazati jog nélkül). Válaszul a magyar lépésre, a tótok még aznap módosították állampolgársági törvényüket. A gyorsított eljárásban elfogadott módosítás lényege, hogyha ezentúl egy szlovák állampolgár önkéntesen felveszi egy másik ország állampolgárságát, elveszíti a szlovákot.

A labda újra a mi térfelünkön van. Kíváncsi vagyok, hogy mekkorát rugunk belé. Valami elkezdődhet most, valami amire már régóta nem volt példa. Minden attól függ, hogy kezeljük a helyzetet. Itt az esély egy szebb jövőre. De ezt az esélyt, bátran ki kell használni. Jó nagy pofont kell küldeni a szlotákoknak. Ha meg tovább pofáznak, akkor mindenféle diplomáciai eszközt be kell vetni ellenük. Addig kell ütni a vasat amíg az meleg!

2010. május 24.

Bunkerfoci

Na ezen is túl vagyunk. De az idegesít, hogy nem tudok belekötni az olaszok játékába. Kézzel, lábbal védekeztek, kapálóztak, mi meg ötlettelenek voltunk. Idő előtt feladtuk.
Nem játszott szép futballt az Inter, de eredményeset. Gratulálok nekik, mert egy ennyit megérdemelnek. De remélem, hogy nem 45 évig, de soha többet nem kerül a döntő közelébe egy ilyen antifocit felmutató olasz csapat. Nem tudom mire olyan büszkék, de egye fene.

A Bayernnek meg hatalmas gratula. Lassan csak összeérik a csapat. Dribbelkönig is hosszabbított, még kell egy két jó igazolás a nyáron, s jövő ilyenkor újra döntőt játszhatnánk.

FC Bayern, Stern des Südens, du wirst niemals untergeh'n,
weil wir in guten wie in schlechten Zeiten zueinander steh'n,
FC Bayern, deutscher Meister, ja so heißt der mein Verein,
ja so war es, und so ist es, und so wird es immer sein !!!

2010. május 20.

Tanulság

Ugye kedves barátim, drágul az üzemanyag, drágul a pia. Drágulnak bizonyos szolgáltatások, drágul a kaja. Drágul a bili és drágul a gumibaba. És drágul a bagó ...
Emiatt nagyon sokan vásárolnak külföldről - és nem importárúra gondolok. Feketén digi-dugi módszerekkel behozott dohányról van szó. Volt ez régebben is és volt ez máshol is. De van itt egy történet ami felettébb érdekes - már akinek.

Mr. X szépen eljárt dolgozgatni. Felesége várandós. Emellett az úrnak van egy (biztos több is) gyengesége, dohányzik. Van neki egy ismerőse aki, más dolgai mellett, külföldről behozott cigit hasznosít, saját maga és mások hasznára. Nos X barátunk rendszeresen eljárogatott hozzá, és vásárolgatott a felkínált áruból.
Ez nem volt elég, de felajánlotta az üzletet a munkatársainak, akik kaptak is az alkalmon, és rendeltek egy két kartonnal. És ment ez így egy darabig. Azonban egy szép nap valaki beköpte. Rendőrök tudomására jutott, akik nem is tétlenkedtek. Megfigyelték szépen, hogy kitől vásárolt, és mennyit. Követték a munkahelyre, ahol szét is osztogatta a "terméket". Vártak vele pár percet, aztán nyakon csípték. Konkrétan három karton cigarettát osztott szét. Tanú volt, besúgó is.

Most odajutott, hogy akár nyolc évet is kaphat. Megéri három lejjel olcsóbban venni?
Feketén behozott árut forgalmazott. Hiába meséli, hogy ö csak fogyasztó, és nem eladó, ez a rendőrséget egyáltalán nem érdekli. Rajtakaptak egy szerencsétlent, aki nagyon nem hibáztatható. Szerintem el fogják ítélni (remélhetőleg csak pénz bírságot kap) már csak azért is, hogy mások okuljanak rajta, illetve a többit megfélemlítsek.
Tulajdonképpen ezt így kell csinálni ha már más módszer nem válik be.


Szóval így vásároljatok külföldi bagót. Ahogy X úr megjárta, ugyanúgy más is megjárhatja.

UI: a sztori valós, Marosvásárhelyen történt, tegnap.

Champions League felhívás

2010.05.22 21:45 FC Bayern München - FC Internazionale Milano

Szombaton nagy nap van. Ha nyerünk, ha nem. Nem akarok sokat papolni, de megkérem az érdeklődőket és persze a Bayern drukker cimborákat, hogy igyekezzenek jelenlétükkel megtisztelni. Hacsak nincs valami halaszthatatlan akkor mezt, sálat fel, s irány szurkolni. El kellene döntsük, hogy hol nézzük meg - kocsma vagy valakinek a lakásán. Ha utóbbi mellett tesszük le a voksot akkor a házigazda készüljön fel, hogy hangoskodás biztos lesz. De elvégre szombat, és a szomszéd is kibírhatja.

Einmal Bayern, immer Bayern !!!

The Book of Eli

Mostanáig kellett várjak, hogy végre megnézhessem. Elmehettem volna moziba is ha annyira viszketett volna, de a mai mozik minősíthetetlenek. Igaz nem a társulat, hanem a kliensek. Végig hörögnek, zajongnak, legyen az komédia vagy dráma.
A vászonra vitt történet egy poszt apokaliptikus világról szól. Nagyon megnyerte a tetszésemet, és ami igazán egyedi benne - nem az a mindennapi sablonos világvége dramaturgia amit oly sikertelenül próbálnak megeleveníteni évek óta. A rendezők egy még kiaknázatlan és fantáziadús szemszögből (vallás, hit) közelítik meg az eseményeket.
Szerény véleményem szerint egy 8/10-et megérdemel.

IMDB ISOHUNT

2010. május 14.

Achtung! Achtung!

Bayern szurkolók figyelmébe!

A magyar Bayern szurkolók legnagyobb hivatalos weboldala. Aktuális hírekkel. Fórummal.
Azon felhasználók akik nem tudnak németül, könnyen és gyorsan értesülhetnek friss hírekről, illetve mindenről ami az FC Bayern Münchennel kapcsolatba hozható.
Jegyek, közös meccsnézések, utazások, ismerkedés.
Megalakulóban a hivatalos FC Bayern München Hungary Fanklub is.

Az oldal itt elérhető.
A fórum itt elérhető.

Könnyű regisztráció. Sok barátságos felhasználó. Egy hely ahol mindent meg lehet beszélni. Kihasználva az internet lehetőséget, akár politikáról vagy filmekről, is lehet beszélgetni, persze külön rovatokban. Egy hely, amit minden magyar Bayern drukker az otthonának nevezhet.

Várunk mindenkit sok szeretettel.

FC Bayern München über alles !!!

Egy kis összefoglaló

Hű de rég nem írtam. Pedig napok óta készülök rá. Na majd holnap, s na majd holnap.
De ahogy elnézem más sem nagyon írogat. Valószínű ennek nagyon sok oka van, de azt a gondolatot sem lehet elhanyagolni, hogy itt a nyár. Megint hirtelen jött a meleg, s egyik napról a másikra az embernek lubickolhatnéka van. Ilyenkor hiányzik igazából Göde. A Maros partján kifeküdni - a pecabotot felszerelni - hideg sör a kezemben - s egy vörös cica mellettem.

Május elsejét Gödén akartam tölteni szűk körben, ami nem csak a szórakozás miatt lett volna elengedhetetlen (amióta a kaftánosnak leégett a háza azóta nem voltunk kint). Viszont ez nem jött össze, így kimentünk Berébe. Nyugis, horrormentes Majálist könyvelhetek el. Az itóka és a gulyás megvolt, a zene és a hangulat fasza. Csak egy kicsit rövid volt.

Közben megnyertük a Bundesligát is. Most szombaton német kupa, rá egy hétre Champions League, utánna meg VB. Aztán az EMI tábor meg az Oktoberfest sincs messze. Jó lenne mindenhová eljutni. Szép kis nyári eseménylista. De ugyebár minek örülnék annyira. Október elsejétől megszűnnek egyes kazánházak, így a kornisán és itt is fel kell bombázni a lakást. Mondhatom jobbkor nem is jöhetett volna mindez. Ezzel a kocsivásárlás is várat magára legalább őszig. Pedig már ki is néztem magamnak egy két járgányt. Valami állandóan keresztül húzza a terveim.

Végül úgy néz ki az Anyaországban csillapodnak a kedélyek, alakulgat az Országgyűlés, Vonáék sajnos meghunyászkodnak. Orbánéknak habzik a szája, Ficóék meg fenyegetőznek. Vajon mi lesz belőle?

Mindenesetre kellemes nyaralást.